Recipe Search ResultsΣκαλοπίνια alla pizzaiola
Ab logo
  • Σκαλοπίνια alla pizzaiola

Σκαλοπίνια alla pizzaiola

by Βίκυ Σμυρλή
Σκαλοπίνια alla pizzaiola
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 μερίδες εσκαλόπ μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. ώριμες τομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή φυλλαράκι φρέσκιας ρίγανης
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μερίδες εσκαλόπ μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. ώριμες τομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή φυλλαράκι φρέσκιας ρίγανης
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει. Τις αφήνετε για 2-3 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις αποφλοιώνετε. Αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνετε τις τομάτες, το αλατοπίπερο και την ρίγανη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε την σάλτσα για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσέχετε να μην κολλήσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Λίγο πριν το σερβίρισμα ψήνετε τα σκαλοπίνια, πάνω σε δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέσα σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτα.Πασπαλίζετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή με αποξηραμένη ρίγανη. Τα συνοδεύετε με σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    This item is no longer available
    7063667
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Already in the kitchen