Recipe Search ResultsΤραχανάς με γαλοπούλα
Ab logo
  • Τραχανάς με γαλοπούλα

Τραχανάς με γαλοπούλα

by Τίνα Webb
Τραχανάς με γαλοπούλα
Average
1'- 30'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 300 γρ. Τραχανά
  • 1 lt. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 μπούτια ψημένης γαλοπούλας ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. Τραχανά
  • 1 lt. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 μπούτια ψημένης γαλοπούλας ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

Start cooking

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το θυμάρι. Ρίχνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα τα 800ml ζωμό κοτόπουλου και τον τραχανά. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. (Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμα του και χρειαστεί, προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό). Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη σοταρισμένη γαλοπούλα με το θυμάρι, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη φέτα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings