Recipe Search ResultsΡιζότο με μανιτάρια και ρόκα
Ab logo
  • Ριζότο με μανιτάρια και ρόκα

Ριζότο με μανιτάρια και ρόκα

by Τίνα Webb
Ριζότο με μανιτάρια και ρόκα
Hard
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 100 γρ. φρέσκα καφέ μανιτάρια
  • 200 γρ. πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
  • 50 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 175 ml λευκό κρασί
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. ρόκα χονδροκομμένη
  • 100 γρ. φρέσκα καφέ μανιτάρια
  • 200 γρ. πλευρώτους κομμένα σε λωρίδες
  • 50 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 175 ml λευκό κρασί
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. ρόκα χονδροκομμένη

Start cooking

Μουσκεύετε τα ξερά μανιτάρια σε ένα λίτρο βραστό νερό για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε, κρατάτε το ζωμό και τα ψιλοκόβετε. Σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα μανιτάρια για 4-5 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνετε και τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχετε ψιλοκόψει, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το κρασί και όταν απορροφηθεί αρχίζετε σιγά-σιγά να ρίχνετε το ζωμό από τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το ζωμό. Τότε ρίχνετε τη ρόκα, ανακατεύετε ξανά και ρίχνετε το βούτυρο και την παρμεζάνα. Αφήνετε το ριζότο να σταθεί σκεπασμένο για 1-2 λεπτά. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal,Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses