![Εορταστικό ρύζι μπασμάτι με κοτόπουλο, φλούδες πορτοκαλιού, αμύγδαλο και ρόδι](https://static.ab.gr/medias/sys_master/h1f/h27/8909714358302.jpg?buildNumber=084f6ad340ab9f2230f104655d70361691abf3b9bfe559efe655a88ac2f9ad36&imwidth=300)
Εορταστικό ρύζι μπασμάτι με κοτόπουλο, φλούδες πορτοκαλιού, αμύγδαλο και ρόδι
Hard, >60'
Μαρινάρετε τα βατόμουρα με το λεμόνι, το ξύδι βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε για 10-15 λεπτά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τοποθετείτε από 2 φέτες χαλούμι σε 4 πιάτα. Ανακατεύετε τα σαλατικά, το βασιλικό και τον δυόσμο με τα βατόμουρα και τα μοιράζετε στα 4 πιάτα. Διπλώνετε από 2 φέτες προσούτο σε κάθε πιάτο. Ρίχνετε μια κουταλιά ξίδι βαλσάμικο σε κάθε σαλάτα και σερβίρετε. Γαρνίρετε με καβουρντισμένα κουκουνάρια.