Recipe Search ResultsΠέννες με καρύδια και ραντίτσιο
Ab logo
  • Πέννες με καρύδια και ραντίτσιο

Πέννες με καρύδια και ραντίτσιο

by Βίκυ Σμυρλή
Πέννες με καρύδια και ραντίτσιο
Easy
31'- 60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 400 γρ. πέννες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ραντίτσιο κομμένο σε λωρίδες
  • 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
  • Αλάτι
  • Φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα
  • 400 γρ. πέννες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ραντίτσιο κομμένο σε λωρίδες
  • 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
  • Αλάτι
  • Φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα

Start cooking

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ραντίτσιο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το σβήνετε με το μπαλσάμικο και το κρατάτε ζεστό. Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Κρατάτε λίγο από το νερό τους για να αραιώσετε τη σάλτσα αν βγει σφιχτή. Μεταφέρετε τις πέννες σε ζεσταμένη πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το σοταρισμένο ραντίτσιο και το ανακατεύετε απαλά για να πάει παντού. Προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, αν χρειαστεί. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα καρύδια και παρμεζάνα και ανακατεύετε απαλά τις πέννες. Σερβίρετε τις πέννες στα πιάτα και τις πασπαλίζετε με φυλλαράκια μαϊντανού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο από τον μύλο και επιπλέον φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, αν σας αρέσει.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Ξίδι Βαλσάμικο 250 ml
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    250 ml
    435/L
    5,12 €/ L
    1
    09
    €1,28
    7068197
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Πέννες Ριγέ Χρυσή Επιλογή  500 gr
    This item is no longer available
    7147994
  • Ραντίτσιο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063879