Recipe Search ResultsΚυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο
Ab logo
  • Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 6 κυδώνια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 350 γρ. αρνίσιο ή βόειο κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 50 γρ. κουκουνάρια,καβουρδισμένα στο φούρνο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 6 κυδώνια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 350 γρ. αρνίσιο ή βόειο κιμά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 50 γρ. κουκουνάρια,καβουρδισμένα στο φούρνο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι

Start cooking

Πλένουμε τα κυδώνια. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Κόβουμε λίγο από το επάνω μέρος και το κρατάμε για καπάκι. Αδειάζουμε με το κουτάλι αρκετή από την ψίχα και μαζί αφαιρούμε και το κεντρικό στέλεχος που περιλαμβάνεικαι τα κουκούτσια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο.Προσθέτουμε τον κιμά και τον ανακατεύουμε, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα και τα κουκουνάρια ροδισμένα. Κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά.Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ταψί φούρνου. Τα γεμίζουμε με τον κιμά και τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και με 1 φλιτζάνι τσαγιού καυτό νερό. Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο στους 180oC, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν περίπου για 30 -35 λεπτά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses