Recipe Search ResultsΑτομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο
Ab logo
  • Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

by Τίνα Webb
Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 μεγάλες πιπεριές κόκκινες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα και στραγγισμένες)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. βούτυρο και λίγο για το ταψί
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 150 γρ. ζεστό γάλα
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μεγάλες πιπεριές κόκκινες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα και στραγγισμένες)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. βούτυρο και λίγο για το ταψί
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 150 γρ. ζεστό γάλα
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις καθαρίζετε εσωτερικά από τα σπόρια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε το πέστο, την παρμεζάνα, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι που να χωράει τις τέσσερις πιπεριές όρθιες. Ρίχνετε μια κουταλιά σάλτσα τομάτας στον πάτο κάθε πιπεριάς και την υπόλοιπη σάλτσα τη ρίχνετε στο μίγμα με τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Σιγά- σιγά με κοφτές κινήσεις και μεταλλικό κουτάλι, ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Μοιράζετε το μίγμα στις 4 πιπεριές και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
Spring,Summer
Aperitif

Shop recipe for 4 servings