Recipe Search ResultsPatatas Bravas
Ab logo
  • Patatas Bravas

Patatas Bravas

by Βίκυ Σμυρλή
Patatas Bravas
Easy
31'- 60'
4/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 γρ. πατάτες σε κύβους McCain
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό για πασπάλισμα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 γρ. πατάτες σε κύβους McCain
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό για πασπάλισμα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα σκόνη τσίλι

Start cooking

Ετοιμάζετε τη σάλτσα μια μέρα πριν. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε, τοματάκια, τοματοπολτέ, πάπρικα, τσίλι, ζάχαρη και αλάτι. Ανακατεύετε τα υλικά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει. Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι την επομένη που θα σερβίρετε τις πατάτες. Λίγο πριν από το σερβίρισμα τηγανίζετε τους κύβους πατάτας μέχρι να γίνουν τραγανιστοί. Τους σερβίρετε σε πιατέλα και τρυπάτε έναν - έναν με οδοντογλυφίδα. Τους περιχύνετε με τη σάλτσα, τους πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τους σερβίρετε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 4 servings