Recipe Search ResultsΜαυρομάτικα με σπανάκι
Ab logo
  • Μαυρομάτικα με σπανάκι

Μαυρομάτικα με σπανάκι

by Βίκυ Σμυρλή
Μαυρομάτικα με σπανάκι
Average
>60'
5/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών βιολογικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών βιολογικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35 λεπτά που να κρατάνε λίγο και τα στραγγίζετε. Πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 3΄και το κρατάτε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ροδέλες καρότου και τέλος το σπανάκι και τα σοτάρετε όλα μαζί. Διαλύετε τον κύβο λαχανικών μέσα στο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα τοματάκια και τα μαυρομάτικα. Ρίχνετε αλάτι και σιγοβράζετε το φαγητό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει τα καρότα και έχει δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses