Recipe Search ResultsΑγκινάρες με γαρίδες και λαχανικά
Ab logo
  • Αγκινάρες με γαρίδες και λαχανικά

Αγκινάρες με γαρίδες και λαχανικά

by Βίκυ Σμυρλή
Αγκινάρες με γαρίδες και λαχανικά
Hard
>60'
5/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 200 γρ. γαριδούλες βρασμένες
  • 8 φρέσκιες αγκινάρες
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χτυπημένη με ισόποσο γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 τομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε κυβάκια
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 200 γρ. γαριδούλες βρασμένες
  • 8 φρέσκιες αγκινάρες
  • 2 πατάτες βρασμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χτυπημένη με ισόποσο γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη ξαλμυρισμένη
  • 2 τομάτες αποφλοιωμένες κομμένες σε κυβάκια
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Start cooking

Κόβετε με ψαλίδι της κουζίνας κάθε αγκινάρα οριζόντια στη μέση για να αφαιρέσετε τα εξωτερικά φύλλα. Αφαιρείτε και τα εσωτερικά φύλλα και το χνούδι και σχηματίζετε μια κούπα. Την τρίβετε με αλάτι και λεμόνι να μην μαυρίσει και την ρίχνετε στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε έτσι με όλες τις αγκινάρες και τις βράζετε σε νερό με αλάτι και λίγο λεμόνι. Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει για 4-5 λεπτά. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις αποφλοιώνετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τις γαριδούλες, τα κυβάκια πατάτας και τομάτας και την κάπαρη και τα αναμειγνύετε όλα μαζί. Στραγγίζετε τις αγκινάρες από το νερό τους, τις γεμίζετε με τη γέμιση που ετοιμάσατε και τις πασπαλίζετε με άνηθο ή άλλο μυρωδικό που σας αρέσει. Τις σερβίρετε σαν ορεκτικό μαζί με ελιές, σφιχτά βρασμένα αβγά, ελαιόλαδο και ψωμί χωριάτικο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses

Shop recipe for 4 servings