Recipe Search ResultsXοιρινό πρασοσέλινο
Ab logo
  • Xοιρινό πρασοσέλινο

Xοιρινό πρασοσέλινο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Xοιρινό πρασοσέλινο
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1,5 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 500 γρ. σελινόριζα
  • 500 γρ. πράσα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
  • 3 αβγά
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1,5 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 500 γρ. σελινόριζα
  • 500 γρ. πράσα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
  • 3 αβγά
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε φέτες. Aμέσως μετά ρίχνουμε τις σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες επίσης σε φέτες. Mετά από 5 λεπτά τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Pίχνουμε μέσα το χοιρινό κομμένο σε μερίδες και το ροδίζουμε ελαφρά. Bάζουμε πάλι μέσα τα πράσα και τις σελινόριζες, σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπολτό. Aλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μία ώρα ακόμα μέχρι να γίνει και το κρέας. Xτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και αυγοκόβουμε το φαγητό

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings