Recipe Search ResultsΡιζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι
Ab logo
  • Ριζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι

Ριζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι

by Τίνα Webb
Ριζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι
Hard
31'- 60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 750 γρ. καραβίδες μικρές
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 700 ml ζωμό από τις καραβίδες (ζεστό)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • 750 γρ. καραβίδες μικρές
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 700 ml ζωμό από τις καραβίδες (ζεστό)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι

Start cooking

Πλένετε τις καραβίδες, αφαιρείτε τα κεφάλια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό 10-15 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό και κρατάτε περίπου 700 ml στην άκρη. Βάζετε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την πιπερόριζα και το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πάλι, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε λίγο ζωμό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί (όλη η διαδικασία θα πάρει 20 λεπτά). Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε τις καραβίδες και μία κουταλιά κόλιανδρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Όταν το ρύζι γίνει κρεμμώδες, ρίχνετε μια κουταλιά βούτυρο και ροζ πιπέρι. Ανακατεύετε και σερβίρετε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Main courses