Recipe Search ResultsΚυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι
Ab logo
  • Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι

Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Κυδώνια με στήθος πάπιας και πετιμέζι
Average
1'- 30'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 2 στήθοι πάπιας κομμένα οριζόντια στα δυο
  • 2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες των 2-3εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 στήθοι πάπιας κομμένα οριζόντια στα δυο
  • 2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες των 2-3εκ.
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Αραδιάζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού σε ένα μικρό πυρέξ,ελαφρά βουτυρωμένο, και τα περιχύνουμε με το πετιμέζι, το μισό ελαιόλαδο και τη μισή μαυροδάφνη. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι μαζί με το κόλιανδρο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180oC να καραμελώσουν. Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι και το περνάμε «γενναιόδωρα» με ελαιόλαδο και βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε «δυνατά» για πέντε λεπτά από κάθε μεριά. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και όπως είναι με το τηγάνι τα βάζουμε για πέντε ακόμα λεπτά στο φούρνο στους 180oC να γλασαριστούν. Σερβίρουμε τα φιλετάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με τα καραμελωμένα κυδώνια.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
Autumn
Main courses

Shop recipe for 4 servings