Recipe Search ResultsΡιζότο με chorizo, ραντίτσιο και κόκκινο κρασί
Ab logo
  • Ριζότο με chorizo, ραντίτσιο και κόκκινο κρασί

Ριζότο με chorizo, ραντίτσιο και κόκκινο κρασί

by Τίνα Webb
Ριζότο με chorizo, ραντίτσιο και κόκκινο κρασί
Average
>60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 175 γρ. chorizo ή χωριάτικα λουκάνικα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 175 γρ. ραντίτσιο κομμένα σε λωρίδες
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. πεκορίνο τριμμένα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 175 γρ. chorizo ή χωριάτικα λουκάνικα
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 175 γρ. ραντίτσιο κομμένα σε λωρίδες
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. πεκορίνο τριμμένα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Βάζετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μετά ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε 1-2 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια γυαλάδα. Μετά προσθέτετε λίγο κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε σιγά-σιγά και το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το ραντίτσιο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να παραμείνει ζουμερό. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το βούτυρο και το πεκορίνο. Σκεπάζετε το τηγάνι για 1-2 λεπτά και μετά σερβίρετε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Main courses