Recipe Search ResultsΚαλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο
Ab logo
  • Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο

by Τίνα Webb
Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο
Average
>60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 500 γρ. κρεμμύδια
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με διπλάσιες κουταλιές κρύο νερό
  • 4 ώριμες τομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 20 μαύρες ελιές (θρούμπες)
  • 150 γρ. φρέσκια άγρια ρόκα
  • 12 μικροί γαύροι ή σαρδέλες
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 500 γρ. κρεμμύδια
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με διπλάσιες κουταλιές κρύο νερό
  • 4 ώριμες τομάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 20 μαύρες ελιές (θρούμπες)
  • 150 γρ. φρέσκια άγρια ρόκα
  • 12 μικροί γαύροι ή σαρδέλες

Start cooking

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και το βούτυρο με τις άκρες των δακτύλων σας, μέχρι το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Τότε ρίχνετε το αραιωμένο αβγό, και ζυμώνετε ελαφρά. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα κρύο νερό μέχρι να ενωθεί η ζύμη και να είναι ελαστική, χωρίς να τρίβεται ή να κολλά στα χέρια. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη για ½ ώρα στο ψυγείο για να «ηρεμήσει». Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρετε με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι. Χτυπάτε στο μίξερ την κάπαρη να γίνει πολτός και την προσθέτετε στο μίγμα των κρεμμυδιών. Καθαρίζετε τον γαύρο, αφαιρώντας τα κεφάλια, τα εντόσθια και το κεντρικό κόκαλο, και ξεπλένετε τα φιλέτα. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά. Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε παραλληλόγραμμη φόρμα 30x40cm που έχετε λαδώσει με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μίγμα κρεμμυδιών-κάπαρης πάνω στην επιφάνεια της ζύμης και το απλώνετε να πάει παντού. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβετε τις τομάτες σε ομοιόμορφες ροδέλες και τις απλώνετε πάνω στη γέμιση με τα κρεμμύδια. Στεγνώνετε τα φιλέτα γαύρου και τα τοποθετείτε σε γραμμές πάνω στη τομάτα σχηματίζοντας σχάρα. Βάζετε μια ελιά στο κέντρο κάθε ρόμβου και ψήνετε την τάρτα στους 200 °C για 20 λεπτά περίπου.


Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
Spring,Summer
Pizza/pie

Shop recipe for 4 servings