Recipe Search ResultsΚαρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα
Ab logo
  • Καρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα

Καρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα

by Βίκυ Σμυρλή
Καρέ χοιρινού με δαμάσκηνα και μήλα
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 3 περίπου κιλά χοιρινό με την πέτσα του
  • 200 γρ. δαμάσκηνα δίχως κουκούτσια
  • 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λαχανικό (για συνοδευτικό)
  • 300 ml χυμοί βερίκοκων (για τη μαρινάδα)
  • 200 ml χυμοί δαμάσκηνων (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο (για τη μαρινάδα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάτα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι περίπου χυμό από το ταψί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 3 περίπου κιλά χοιρινό με την πέτσα του
  • 200 γρ. δαμάσκηνα δίχως κουκούτσια
  • 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λαχανικό (για συνοδευτικό)
  • 300 ml χυμοί βερίκοκων (για τη μαρινάδα)
  • 200 ml χυμοί δαμάσκηνων (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο (για τη μαρινάδα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάτα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι περίπου χυμό από το ταψί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό (για τη σάλτσα)

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C. Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ μη μεταλλικό.Απλώνετε το κρέας στον πάγκο εργασίας με την πέτσα προς τα κάτω. Το χτυπάτε για να λεπτύνει και να τυλίγεται εύκολα. Βάζετε κατά μήκος τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και δένετε το χοιρινό σε ρολό με σπάγκο κουζίνας. Ενώνετε τις άκρες με καλαμάκια ή τις ράβετε για να μην ανοίξουν και φύγουν τα φρούτα με το ψήσιμο. Βάζετε το ρολό σε ταψί και το ψήνετε στους 1800C για 45 λεπτά περίπου. Κατεβάζετε τη φωτιά στους 1600C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 με 2 ½ ώρες. Μπορείτε σε κάποια φάση να σκεπάσετε τις άκρες με χαρτί ψησίματος για να μην στεγνώσουν με το ψήσιμο. Κατά διαστήματα περιχύνετε το ρολό με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Όταν βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί κλείνετε τη φωτιά και το αφήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου για να σταθεροποιηθούν οι χυμοί από το ψήσιμο στο εσωτερικό του. Σε ένα κατσαρολάκι μεταφέρετε 1 ½ φλιτζάνι από τους χυμούς από το ταψί. Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό, τη μαρμελάδα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντάς την συνεχώς μέχρι να δέσει. Κόβετε το ρολό σε ροδέλες, το περιχύνετε με τη σάλτσα και το σερβίρετε. Το συνοδεύετε με σοταρισμένα λαχανικά της αρεσκείας σας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Other
Autumn
Main courses