Recipe Search ResultsΣαλάτα με ρεβίθια, πατάτες, αγγουράκια και πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
Ab logo
  • Σαλάτα με ρεβίθια, πατάτες, αγγουράκια και πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

Σαλάτα με ρεβίθια, πατάτες, αγγουράκια και πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Σαλάτα με ρεβίθια, πατάτες, αγγουράκια και πικάντικη σάλτσα γιαουρτιού
Hard
>60'
3/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρεβίθι (μουσκεμένο για 8 ώρες)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 μικρές πατάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
  • 1/2 (χυμό) (για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σπόρους κύμινου (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας δυόσμο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρεβίθι (μουσκεμένο για 8 ώρες)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 μικρές πατάτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Αλάτι
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
  • 1/2 (χυμό) (για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σπόρους κύμινου (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας δυόσμο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)

Start cooking

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με τη δάφνη, ολόκληρο το κρεμμύδι, ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και ένα λίτρο νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40-50 λεπτά για να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε και τις πατάτες για 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολ σαλάτας ρίχνουμε τα ρεβίθια, τις πατάτες, τα αγγουράκια και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι, το λεμόνι, το τζίντζερ, το κύμινο, το μάραθο ή το φινόκιο, το δυόσμο και το αλάτι με το πιπέρι. Ρίχνουμε τη σάλτσα επάνω στη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Romantic Meal
Other
All seasons
Salad

Shop recipe for 4 servings