Recipe Search ResultsΧοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα
Ab logo
  • Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα

Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινό κότσι με μουστάρδα πορτοκάλι και πατάτες με τη φλούδα
Average
>60'
5/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 χοιρινά κότσια
  • 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1,5 κουταλιές της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο) (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 χοιρινά κότσια
  • 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1,5 κουταλιές της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο) (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζετε τα κότσια μέσα σε ένα πήλινο με καπάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC με σκεπασμένο το πήλινο, για περίπου 2-3 ώρες. Πλένετε τις πατατούλες, αλατοπιπερώνετε καλά και τις σκορπάτε στο πήλινο μαζί με τα κότσια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε με σκεπασμένο το πήλινο, για 1 ώρα ακόμα ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να απορροφήσουν οι πατάτες τη σάλτσα.Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με μουστάρδα, αν θέλετε. 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings