Recipe Search ResultsΠάπια με σάλτσα από βερίκοκα
Ab logo
  • Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα

Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα

by Σιμόνη Καφίρη
Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα
Hard
>60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1 πάπια
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών (all spice)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • 300 γρ. αποξηραμένο βερίκοκο (για τη σάλτσα)
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • 1 σφηνάκι γλυκό άσπρο κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά μέλι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1 πάπια
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών (all spice)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • 300 γρ. αποξηραμένο βερίκοκο (για τη σάλτσα)
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • 1 σφηνάκι γλυκό άσπρο κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά μέλι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Start cooking

Πλένετε πολύ καλά την πάπια και την καθαρίζετε από το εμφανές λίπος της. Ανακατεύετε σε 2 ποτήρια βραστό νερό τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τα μπαχαρικά και το μέλι. Βυθίζετε την πάπια στο μίγμα αυτό και την μαρινάρετε 2 ώρες. Κρεμάτε την πάπια με ένα γάντζο πάνω από ένα σκεύος και την αφήνετε σε ξηρό μέρος 5-6 ώρες. (για να επισπεύσετε το στέγνωμά της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ μαλλιών). Βάζετε την πάπια σε ταψί, την αλείφετε με πινέλο με τα υλικά της μαρινάδας (νερό -μπαχαρικά –μέλι) και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το στήθος και να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε το στήθος και το βγάζετε από τον φούρνο, το διατηρείτε ζεστό και συνεχίζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν εντελώς και τα πόδια. Ετοιμάζετε εν τω μεταξύ τη σάλτσα. Βράζετε τα βερίκοκα σε 2 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και το γλυκό κρασί. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και την μεταφέρετε σε σαλτσιέρα. Για να σερβίρετε, κόβετε το στήθος σε φέτες και βάζετε τα πόδια ξεχωριστά στην πιατέλα. Αφαιρείτε το λίπος από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύετε 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα βερίκοκου. Περιχύνετε την πάπια και τη συνοδεύετε με τηγανιτό ρύζι και την υπόλοιπη σάλτσα βερίκοκου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • 7135652
  • 7064440
  • ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 35 GR
    This item is no longer available
    7064746