Recipe Search ResultsΜπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου
Ab logo
  • Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου
Hard
>60'
4/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια γραβιέρα (για από πάνω)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρος σε σπόρους χοντροκομμένους (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο (για τη σάλτσα)
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι (για τη σάλτσα)
  • 3 χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι λάπαθα χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές σούπας καυκαλίδα ψιλοκομμένη
  • 1 βολβός φινόκιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια γραβιέρα (για από πάνω)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρος σε σπόρους χοντροκομμένους (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο (για τη σάλτσα)
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι (για τη σάλτσα)
  • 3 χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι λάπαθα χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μάραθος ψιλοκομμένος

Start cooking

Βάζετε σε ένα πιάτο τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ και τοποθετείτε τα μπουτάκια από πάνω.

Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Περιχύνετε με αυτό το μίγμα το κοτόπουλο και κλείνετε το πυρέξ με το καπάκι του ή με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Ψήνετε στους 180οC για 45 με 50 λεπτά. Δεν βάζετε νερό γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους. Τα τελευταία 10 λεπτά πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και βάζετε ξανά το ταψί στον φούρνο να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.

TIP H συγκεκριμένη συνταγή είναι παραδοσιακή της Αράχωβας, φτιάχνεται συνήθως με φορμαέλα και σε κατσαρόλα, ενώ στην πιο δημιουργική της μορφή με μπόλικη γραβιέρα και στον φούρνο, που την απογειώνει.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • 7075889
  • Φινόκιο Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063948
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064313
  • Μαρούλι Τεμάχιο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063845