Recipe Search ResultsΓαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας
Ab logo
  • Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας

Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας

by Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη
Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτομαγιονέζας
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (για το πανάρισμα)
  • 3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 1/2 κούπα αλεύρι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 1/2 ματσάκι άνηθου ψιλοκομμένο
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (για το πανάρισμα)
  • 3 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για το πανάρισμα)
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 1/2 κούπα αλεύρι (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Start cooking

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια, τα πόδια, την εσωτερική φλέβα (έντερο) και το εξωτερικόκέλυφός τους, έτσι ώστε να παραμείνει η ψίχα τους. Τις ψιλοκόβετε και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ. Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, κατόπιν το αφαιρείτε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα, το ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι του και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη γαριδόψιχα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το χυμό λεμονιού, το πολτοποιημένο σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά και τη μουστάρδα. Ζυμώνετε καλά το μείγμα με τα χέρια σας ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε στο μείγμα το σουσάμι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί, ώστε το μείγμα να πλάθεται σε κεφτέδες. Φτιάχνετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που επιθυμείτε. Για το πανάρισμα, τοποθετείτε τα δύο αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με ένα πιρούνι. Σε άλλο μπολ ρίχνετε την τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά. Περνάτε τα κεφτεδάκια (ένα- ένα κάθε φορά) από το αυγό, ύστερα από την τριμμένη φρυγανιά και κατόπιν τα τοποθετείτε στο τηγάνι. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν έναχρυσαφί χρώμα. Τα αφαιρείτε χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας πριν τα σερβίρετε, για να στραγγίσουν το έξτρα λάδι. Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ, εκτός απ' το ξύσμα λεμονιού (για να μην πικρίσει) και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, ρίχνετε και το ξύσμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Σερβίρετε τους γαριδοκεφτέδες μαζί με τη σάλτσα τους. Tip: Μπορείτε να χρησιμοπιήσετε και καβούρια αντί γαρίδες.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Starters & nibbles