Recipe Search ResultsΚότα με μπύρα στη γάστρα
Ab logo
  • Κότα με μπύρα στη γάστρα

Κότα με μπύρα στη γάστρα

by Βίκυ Σμυρλή
Κότα με μπύρα στη γάστρα
Average
>60'
1/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα στη μέση
  • περίπου 2 κιλά κότα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτιά μπύρα (για το ταψί)
  • 1 κουτάλι του τσαγιού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό (για το ταψί)
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψήσιμο της κότας (για τη σάλτσα)
  • 1 (χυμός για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1 πρέζα θυμάρι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 2 μικρά πορτοκάλια κομμένα στη μέση
  • περίπου 2 κιλά κότα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτιά μπύρα (για το ταψί)
  • 1 κουτάλι του τσαγιού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό (για το ταψί)
  • 2 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψήσιμο της κότας (για τη σάλτσα)
  • 1 (χυμός για τη σάλτσα) λεμόνι
  • 1 πρέζα θυμάρι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Start cooking

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Αναμειγνύετε το μείγμα μπαχαρικών με το αλατοπίπερο. Πλένετε και στεγνώνετε την κότα μέσα και έξω και την αλείφετε με τα μπαχαρικά.Βάζετε στην κοιλιά της τα 2 πορτοκάλια και τα κρεμμύδια. Βάζετε την κότα σε ένα σκεύος με καπάκι, κατά προτίμηση πήλινο (γάστρα) και ρίχνετε μέσα τη μπύρα και το διαλυμένο μέλι.Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε την κότα στους 180oC για 1 ½ ώρα περίπου. Ανοίγετε το καπάκι και βγάζετε από το ταψί 1 ½ φλιτζάνι από τους χυμούς ψησίματος. Αναμειγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας μέσα στο ζωμό και ρίχνετε το μείγμα πάνω στην κότα. Την ψήνετε έτσι ανοιχτή για να ροδίσει περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε την κότα από τη γάστρα και την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για λίγο. Σουρώνετε τους χυμούς από το ψήσιμο και τους βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγο φρέσκο βούτυρο, το χτυπάτε με ένα πιρούνι για να δέσει λίγο η σάλτσα. Συνοδεύεται με πατάτες κυδωνάτες ψημένες με λαδολέμονο και θυμάρι στο ταψί.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses