Recipe Search ResultsΡιζότο με καλαμάρι σε φυσικό χυμό FLOKOS
Ab logo
  • Ριζότο με καλαμάρι σε φυσικό χυμό FLOKOS

Ριζότο με καλαμάρι σε φυσικό χυμό FLOKOS

by Blender
Ριζότο με καλαμάρι σε φυσικό χυμό FLOKOS
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 κονσέρβα καλαμάρι FLOKOS σε φυσικό χυμό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 9 φλ. ζεστό νερό για τον κύβο ζωμό λαχανικών
  • 4 μικρές γλυκές, κόκκινες πιπερίτσες για το σερβίρισμα
  • 1 κονσέρβα καλαμάρι FLOKOS σε φυσικό χυμό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 9 φλ. ζεστό νερό για τον κύβο ζωμό λαχανικών
  • 4 μικρές γλυκές, κόκκινες πιπερίτσες για το σερβίρισμα

Start cooking

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και προσθέτετε το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να “ξανθύνει”. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα καλαμάρια αφού πρώτα τα έχετε ξεπλύνει, αφαιρέσει το “κόκκαλο” και κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε και αφήνετε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί κι ανακατεύετε για περίπου 2’. Στη συνέχεια, ρίχνετε σταδιακά τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε μέχρι το ρύζι μας να ετοιμαστεί. Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και το αφήνετε να ξεκουραστεί κλείνοντας το καπάκι για περίπου 5’. Πριν σερβίρετε, προσθέστε τις πιπερίτσες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Lenten
Lunch
Spring
Main courses

Shop recipe for 4 servings