Start cooking
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και προσθέτετε το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να “ξανθύνει”. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα καλαμάρια αφού πρώτα τα έχετε ξεπλύνει, αφαιρέσει το “κόκκαλο” και κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε και αφήνετε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί κι ανακατεύετε για περίπου 2’. Στη συνέχεια, ρίχνετε σταδιακά τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε μέχρι το ρύζι μας να ετοιμαστεί. Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και το αφήνετε να ξεκουραστεί κλείνοντας το καπάκι για περίπου 5’. Πριν σερβίρετε, προσθέστε τις πιπερίτσες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.