Recipe Search ResultsΓαλοπούλα ψημένη στη σακούλα, γεμιστή με κιμά
Ab logo
  • Γαλοπούλα ψημένη στη σακούλα, γεμιστή με κιμά

Γαλοπούλα ψημένη στη σακούλα, γεμιστή με κιμά

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Γαλοπούλα ψημένη στη σακούλα, γεμιστή με κιμά
Hard
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο (για μέσα στη σακούλα)
  • 225 φλιτζάνια ξίδι λευκό (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1/2 κουταλιά σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκκους (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • λεμόνι σε λεπτές φέτες (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1/2 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1,5 φλιτζάνια ξερά βερίκοκα (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (για μέσα στη σακούλα)
  • 1 μέτρια γαλοπούλα
  • 1 καρότο καθαρισμένο (για μέσα στη σακούλα)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες μαύρες
  • 2 κουταλιές σούπας φουντούκια καβουρντισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο (για μέσα στη σακούλα)
  • 225 φλιτζάνια ξίδι λευκό (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1/2 κουταλιά σούπας πιπέρι μαύρο σε κόκκους (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • λεμόνι σε λεπτές φέτες (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1/2 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1,5 φλιτζάνια ξερά βερίκοκα (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη (για το γλάσσο βερίκοκου)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (για μέσα στη σακούλα)
  • 1 μέτρια γαλοπούλα

Start cooking

Πλένετε τη γαλοπούλα, τη στραγγίζετε και τη σκουπίζετε καλά μέσα και έξω. Αλατοπιπερώνετε στην κοιλιά και εξωτερικά τη γαλοπούλα. Επίσης, μουσκεύετε τις σταφίδες στο κονιάκ.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Τότε ρίχνετε τον κιμά, τον σοτάρετε και αυτόν μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει, έπειτα προσθέτετε το ρύζι, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες σουρωμένες από το κονιάκ. Αρτύζετε με την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.Γεμίζετε με το μίγμα αυτό την κοιλιά της γαλοπούλας και τη ράβετε ή την κλείνετε με τις ειδικές βελόνες (για πουλερικά).Αλείφετε γενναιόδωρα την έξω πλευρά της γαλοπούλας με το γλάσο βερίκοκου και τη βάζετε μέσα σε σακούλα φούρνου μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το βούτυρο. Κλείνετε και τοποθετείτε στο κέντρο του φούρνου αφήνοντας από πάνω ένα περιθώριο, ώστε να μην φουσκώσει η σακούλα και κολλήσει στα τοιχώματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 2½ ώρες.Ανοίγετε τη σακούλα και αδειάζετε τη σάλτσα με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Κόβετε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και τη σερβίρετε σε μια πιατέλα μαζί με τη σάλτσα της και το γλάσο βερίκοκου. 6 Για το γλάσο: Κόβετε τα βερίκοκα στα τέσσερα και τα βάζετε σε ένα μπολ με λίγο νερό μέχρι να τα καλύψει. Τα αφήνετε να μαλακώσουν όλο το βράδυ. Την επόμενη βάζετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το σκόρδο, τα βερίκοκα, τους κόκκους πιπεριού, τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο ώστε να βγουν τα αρώματα των υλικών και να μαριναριστούν. Στη συνέχεια, την άλλη μέρα τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς το καπάκι. Ανακατεύετε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα περιοδικά μέχρι να πάρει
βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να σκουρύνουν και να μαλακώσουν τα υλικά.TIP Στη συγκεκριμένη συνταγή, το γλάσο βερίκοκου σε συνδυασμό με το αργό ψήσιμο της γαλοπούλας σε σακούλα απογειώνει τη γεύση της κλασικής γεμιστής
γαλοπούλας. Στη σακούλα μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας όπως πατατούλες, σελινόριζα ή γλυκοκολοκύθα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
All seasons
Main courses