Recipe Search ResultsΦασουλόριζο με μαυρομάτικα φασολάκια και τριμμένο καρότο
Ab logo
  • Φασουλόριζο με μαυρομάτικα φασολάκια και τριμμένο καρότο

Φασουλόριζο με μαυρομάτικα φασολάκια και τριμμένο καρότο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Φασουλόριζο με μαυρομάτικα φασολάκια και τριμμένο καρότο
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαυρομάτικα φασολάκια βρασμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαυρομάτικα φασολάκια βρασμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 τριμμένο καρότο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • χυμός λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, ρίχνετε τα φασολάκια και ανακατεύετε για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Βράζετε για 15 λεπτά. Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνετε το καρότο τριμμένο. Σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα και σερβίρετε μετά από 5-6 λεπτά, αφού βάλετε μερικές σταγόνες λεμόνι σε κάθε πιάτο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings