Recipe Search ResultsΤαβάς Καλαμπακιώτικος με χοιρινό και κόκκινο αβγολέμονο
Ab logo
  • Ταβάς Καλαμπακιώτικος με χοιρινό και κόκκινο αβγολέμονο

Ταβάς Καλαμπακιώτικος με χοιρινό και κόκκινο αβγολέμονο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Ταβάς Καλαμπακιώτικος με χοιρινό και κόκκινο αβγολέμονο
Average
>60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1,5 κιλά χοιρινό από διάφορα μέρη (λαιμός, σπάλα, μπούτι)
  • 3 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό τομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 2 αβγά
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1,5 κιλά χοιρινό από διάφορα μέρη (λαιμός, σπάλα, μπούτι)
  • 3 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο χυμό τομάτας
  • 1 κουταλιά σούπας πελτές
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 2 αβγά
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Ρίχνουμε σε μια γάστρα το κρέας, το κρεμμύδι, την τομάτα και τον πελτέ, αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό. Μετά ρίχνουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο στους 200-250ºC για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν το βγάλουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και το βάζουμε πάλι στο φούρνο, για άλλα 10 λεπτά. Μόλις βγει, πολτοποιούμε τα σκόρδα, μαζί με μία πρέζα αλάτι, μετά ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ξίδι με το σκόρδο και μετά ζουμί από την κόκκινη σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό και τέλος, το βάζουμε και πάλι στο φούρνο για 5-10 λεπτά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses