Recipe Search ResultsΦασολάκια με ψάρι
Ab logo
  • Φασολάκια με ψάρι

Φασολάκια με ψάρι

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Φασολάκια με ψάρι
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο πέρκα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο πέρκα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο ή φινόκιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 4 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα πλένετε με μπόλικο νερό. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν το ξερό κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε και αυτά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ώστε να βάλετε τα φιλέτα του ψαριού. Πασπαλίζετεμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο ή το φινόκιο και τον άνηθο. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20 ακόμα λεπτά.Σε ένα βάζο που κλείνει καλά βάζετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Κλείνετε και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα αυτό, ανακινείτε απαλά κρατώντας τα χερούλια της κατσαρόλας. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμα και σερβίρετε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses

Shop recipe for 6 servings