Recipe Search ResultsMοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Ab logo
  • Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Hard
>60'
5/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκι
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 κιλό μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκι
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 κιλό μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας, σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings