Recipe Search ResultsΑρνάκι με αγγινάρες στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι
Ab logo
  • Αρνάκι με αγγινάρες στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι

Αρνάκι με αγγινάρες στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι

by Βίκυ Σμυρλή
Αρνάκι με αγγινάρες στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1,5 κιλά αρνάκι σε μερίδες
  • 12 αγκινάρες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ολόκληρο αυγό (για την κρούστα γιαουρτιού)
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (για την κρούστα γιαουρτιού)
  • Πιπέρι (για την κρούστα γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (για την κρούστα γιαουρτιού)
  • 1,5 κιλά αρνάκι σε μερίδες
  • 12 αγκινάρες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ολόκληρο αυγό (για την κρούστα γιαουρτιού)
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (για την κρούστα γιαουρτιού)
  • Πιπέρι (για την κρούστα γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (για την κρούστα γιαουρτιού)

Start cooking

Πλένετε και στεγνώνετε τις μερίδες του κρέατος με χαρτί κουζίνας. Τις αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε στο ταψί λίγο νερό και ψήνετε τo κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για, περίπου, μιάμιση ώρα. Παρακολουθείτε το ψήσιμο και αν χρειαστεί προσθέτετε νερό και όταν το κρέας κάνει κρούστα το σκεπάζετε, για να μην αρχίσει να αρπάζει. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τις αγκινάρες. Τις καθαρίζετε αν είναι φρέσκιες και τις βράζετε σε νερό με λίγο λεμόνι για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν περάσει 1 ώρα από την αρχή του ψησίματος προσθέτετε στο ταψί το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, χυμό ενός λεμονιού, τον άνηθο, τις μισοβρασμένες αγκινάρες και λίγο νερό. Ετοιμάζετε την κρούστα γιαουρτιού. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το μείγμα το φαγητό. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα με ελεγχόμενη θερμοκρασία, για να μην αρπάξει η κρούστα. Tip: Μπορείτε να ενισχύσετε τα αρώματα του φαγητού σοτάροντας φετούλες μαραθόριζας μαζί με τα κρεμμυδάκια και να προσθέσετε και μάραθο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • 7143658
  • Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
    This item is no longer available
    7081703
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064229