Recipe Search ResultsΜανιταρόσουπα βελουτέ με μπέικον και ψητό ψωμάκι
Ab logo
  • Μανιταρόσουπα βελουτέ με μπέικον και ψητό ψωμάκι

Μανιταρόσουπα βελουτέ με μπέικον και ψητό ψωμάκι

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Μανιταρόσουπα βελουτέ με μπέικον και ψητό ψωμάκι
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
1 serving
  • 50 γρ μπέικον
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. Μανιτάρια πορτομπέλο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • λίγο σκόρδο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • πάπρικα
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κ.σ. γιαούρτι
  • 50 γρ μπέικον
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. Μανιτάρια πορτομπέλο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • λίγο σκόρδο
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • πάπρικα
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κ.σ. γιαούρτι

Start cooking

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε το μπέικον και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το βούτυρο το μπέικον και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τον χυμό λεμονιού και ανακατέβουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατέβουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει κρέμα. Φρυγανίζουμε λεπτές φετούλες ψωμιού και σερβίρουμε μαζί με τη σούπα σε μπολ ή βαθύ πιάτο. Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε στο κέντρο της σούπας, σε κάθε πιάτο, από μια κουταλιά γιαούρτι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Dinner
All seasons
Soup

Shop recipe for 1 serving