Recipe Search ResultsΟμελέτες τυλιχτές και γεμιστές με ρύζι και κιμά
Ab logo
  • Ομελέτες τυλιχτές και γεμιστές με ρύζι και κιμά

Ομελέτες τυλιχτές και γεμιστές με ρύζι και κιμά

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Ομελέτες τυλιχτές και γεμιστές με ρύζι και κιμά
Average
>60'
2/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 250 γρ. κιμάς βόειος
  • 3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ρύζι καρολίνα
  • 10 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Τυρί τριμμένο
  • 250 γρ. κιμάς βόειος
  • 3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ρύζι καρολίνα
  • 10 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Τυρί τριμμένο

Start cooking

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τον κιμά και το ρύζι για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε λίγο από το μίγμα των αβγών. Κουνάμε το τηγάνι έτσι που να απλωθεί παντού. Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από τον κιμά. Με το πηρούνι τον τυλίγουμε προσεκτικά μέσα στο τηγάνι, φροντίζοντας να μην μας ψηθεί πολύ. Σερβίρουμε τις ομελετίτσες ζεστές και πασπαλισμένες με άφθονο τυρί και μαϊντανό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Brunch
All seasons
Starters & nibbles