Recipe Search ResultsΠιλάφι περσικό με φακές, κιμά και σταφίδες
Ab logo
  • Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά  και σταφίδες

Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά και σταφίδες

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά  και σταφίδες
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές καφέ, μέτριες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό από μοσχάρι ή κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές καφέ, μέτριες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό από μοσχάρι ή κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι

Start cooking

Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 15-20 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην άκρη (προσέχουμε πολύ να μη μας λιώσουν). Βάζετε τη μια κουταλιά βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τις σουρωμένες φακές, το αλάτι, το πιπέρι, όλα τα μπαχαρικά και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό. Βράζετε για 10 –15 λεπτά και το βγάζετε από τη φωτιά. Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τις σταφίδες και ανακατεύετε. Πλένετε καλά το μπασμάτι 3-4 φορές και το μουλιάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα. Το σουρώνετε και το αδειάζετε σε μια κατσαρόλα, που στον πάτο της έχετε βάλει μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τρία φλιτζάνια ζωμό και ένα νερό. Σκεπάζετε και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στις οδηγίες του κουτιού (συνήθως για 15-20 λεπτά). Μόλις το ρύζι (δεν πρέπει να έχει καθόλου νερό το ρύζι) είναι έτοιμο, το ενώνετε σιγά - σιγά με το μίγμα από τις φακές και τον κιμά και σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με άφθονο μαϊντανό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Side dishes

Shop recipe for 6 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Μοσχοκάρυδο  40g
    This item is no longer available
    7064511
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499