Ταβάς Καλαμπακιώτικος με χοιρινό και κόκκινο αβγολέμονο
Μέτρια, >60'
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Πλένετε τις τσιπούρες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώνετε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη σχισμή από κάθε κοιλιά τοποθετείτε μια ποσότητα από μαϊντανό, ένα κλαδάκι ρίγανη, λίγο σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μια φέτα πορτοκάλι και μια φέτα λεμόνι (κρατήστε μερικές για το γαρνίρισμα).
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο, τοποθετείτε προσεκτικά τα ψάρια. Περιχύνετε με τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι και το λευκό κρασί, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά, έως ότου τα ψάρια να μαγειρευτούν μέχρι το κέντρο.
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε μέσα για μερικά λεπτά πριν το αποσύρετε. Σερβίρετε καθαρισμένο το φιλέτο είτε ολόκληρη την τσιπούρα. Ραντίζετε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο σκεύος και σερβίρετε, γαρνίρετε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού και με μερικά κλαδάκια ρίγανης.
TIP Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και με λαυράκια που έχουν μεγαλύτερο χώρο στην κοιλιά τους και μπορείτε να βάλετε περισσότερη ρίγανη και πορτοκάλι.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα