Ας μαγειρέψουμε
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το χοιρινό και από τις 2 πλευρές έως ότου ροδίσει. Προσθέτουμε τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και 2-3 ποτήρια νερού. Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για άλλη μισή ώρα περίπου. Σημείωση Tο σπανάκι πριν το ρίξουμε στην κατσαρόλα το πλένουμε καλά, ξεχωρίζουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Mετά το ζεματάμε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για 3-5 λεπτά.