Βασιλόπιτα Ηπείρου
Δύσκολη, >60'
Ρίχνουμε σε μια γάστρα το κρέας, το κρεμμύδι, την τομάτα και τον πελτέ, αφού τον αραιώσουμε με λίγο νερό. Μετά ρίχνουμε την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο στους 200-250ºC για 1 ώρα και 30 λεπτά. Όταν το βγάλουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και το βάζουμε πάλι στο φούρνο, για άλλα 10 λεπτά. Μόλις βγει, πολτοποιούμε τα σκόρδα, μαζί με μία πρέζα αλάτι, μετά ρίχνουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ξίδι με το σκόρδο και μετά ζουμί από την κόκκινη σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό και τέλος, το βάζουμε και πάλι στο φούρνο για 5-10 λεπτά.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα