Ας μαγειρέψουμε
Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών σε μία κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτετε τον τραχανά, τον ανακατεύετε για να μην σβολιάσει και ρίχνετε αλάτι. Τον βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15- 20 λεπτά περίπου. Ρίχνετε το βούτυρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι χυμοί και να δέσει ο τραχανάς σαν πιλάφι .Εν τωμεταξύ, σοτάρετε το χοιρινό σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Κατεβάζετε τον τραχανά από τη φωτιά, προσθέτετε τους κύβους χοιρινού και τυριού. Πασπαλίζετε το φαγητό με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.