Καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτες και γαύρο
Μέτρια, >60'
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C. Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ μη μεταλλικό.Απλώνετε το κρέας στον πάγκο εργασίας με την πέτσα προς τα κάτω. Το χτυπάτε για να λεπτύνει και να τυλίγεται εύκολα. Βάζετε κατά μήκος τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και δένετε το χοιρινό σε ρολό με σπάγκο κουζίνας. Ενώνετε τις άκρες με καλαμάκια ή τις ράβετε για να μην ανοίξουν και φύγουν τα φρούτα με το ψήσιμο. Βάζετε το ρολό σε ταψί και το ψήνετε στους 1800C για 45 λεπτά περίπου. Κατεβάζετε τη φωτιά στους 1600C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 με 2 ½ ώρες. Μπορείτε σε κάποια φάση να σκεπάσετε τις άκρες με χαρτί ψησίματος για να μην στεγνώσουν με το ψήσιμο. Κατά διαστήματα περιχύνετε το ρολό με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Όταν βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί κλείνετε τη φωτιά και το αφήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου για να σταθεροποιηθούν οι χυμοί από το ψήσιμο στο εσωτερικό του. Σε ένα κατσαρολάκι μεταφέρετε 1 ½ φλιτζάνι από τους χυμούς από το ταψί. Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό, τη μαρμελάδα, αλάτι, πιπέρι και βράζετε τη σάλτσα, ανακατεύοντάς την συνεχώς μέχρι να δέσει. Κόβετε το ρολό σε ροδέλες, το περιχύνετε με τη σάλτσα και το σερβίρετε. Το συνοδεύετε με σοταρισμένα λαχανικά της αρεσκείας σας.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα