Σπάλα χοιρίνη στον φούρνο και πουρέ από μήλο και σέλερι
Μέτρια, >60'
Βάζετε τις ροδέλες του χωριάτικου λουκάνικου και το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και τα μαγειρεύετε, ενώ ανακατεύετε τακτικά με μία κουτάλα μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βράζετε τις χυλοπίτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Στο μεταξύ χτυπάτε τα αβγά μέσα σε ένα μπολ, προσθέτετε το κεφαλοτύρι, το αλάτι και μια γενναία ποσότητα φρεσκοτριμμένου πιπεριού. Τα ανακατεύετε όλα μαζί με ένα πιρούνι.
Λίγο πριν ετοιμαστούν οι χυλοπίτες, δυναμώνετε τη φωτιά στο τηγάνι, έτσι ώστε το ελαιόλαδο και το λίπος του χωριάτικου λουκάνικου να «καούν». Σουρώνετε τις χυλοπίτες, ενώ παράλληλα ρίχνετε στην κατσαρόλα το μίγμα των αβγών, τη σάλτσα που έχετε έτοιμη στο τηγάνι και τα ανακατεύετε δυνατά, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα