Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑτομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο
Ab logo
  • Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο

από Τίνα Webb
Ατομικά σουφλέ με τομάτα, κόκκινη πιπεριά και πέστο
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 μεγάλες πιπεριές κόκκινες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα και στραγγισμένες)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. βούτυρο και λίγο για το ταψί
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 150 γρ. ζεστό γάλα
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μεγάλες πιπεριές κόκκινες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα και στραγγισμένες)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 25 γρ. βούτυρο και λίγο για το ταψί
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο
  • 150 γρ. ζεστό γάλα
  • 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • 3 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Αφαιρείτε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις καθαρίζετε εσωτερικά από τα σπόρια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε τις τομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε το πέστο, την παρμεζάνα, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι που να χωράει τις τέσσερις πιπεριές όρθιες. Ρίχνετε μια κουταλιά σάλτσα τομάτας στον πάτο κάθε πιπεριάς και την υπόλοιπη σάλτσα τη ρίχνετε στο μίγμα με τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνετε μια κουταλιά στο μίγμα του σουφλέ. Σιγά- σιγά με κοφτές κινήσεις και μεταλλικό κουτάλι, ρίχνετε την υπόλοιπη μαρέγκα. Μοιράζετε το μίγμα στις 4 πιπεριές και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Πιπεριές Κόκκινες Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063748