Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡιζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι
Ab logo
  • Ριζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι

Ριζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι

από Τίνα Webb
Ριζότο με καραβίδες, πιπερόριζα και ροζ πιπέρι
Δύσκολη
31'- 60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 750 γρ. καραβίδες μικρές
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 700 ml ζωμό από τις καραβίδες (ζεστό)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • 750 γρ. καραβίδες μικρές
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη πιπερόριζα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 700 ml ζωμό από τις καραβίδες (ζεστό)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε τις καραβίδες, αφαιρείτε τα κεφάλια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό 10-15 λεπτά. Σουρώνετε τον ζωμό και κρατάτε περίπου 700 ml στην άκρη. Βάζετε σε ένα τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την πιπερόριζα και το ρύζι και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε πάλι, μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτετε λίγο ζωμό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί (όλη η διαδικασία θα πάρει 20 λεπτά). Δέκα λεπτά πριν το τέλος ρίχνετε τις καραβίδες και μία κουταλιά κόλιανδρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Όταν το ρύζι γίνει κρεμμώδες, ρίχνετε μια κουταλιά βούτυρο και ροζ πιπέρι. Ανακατεύετε και σερβίρετε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • ΚΑΡΑΒΙΔΟΟΥΡΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128392