Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το θυμάρι. Ρίχνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα τα 800ml ζωμό κοτόπουλου και τον τραχανά. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. (Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμα του και χρειαστεί, προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό). Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη σοταρισμένη γαλοπούλα με το θυμάρι, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη φέτα.