Ας μαγειρέψουμε
Ρίχνετε το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι σε μία κατσαρόλα. Όταν πάρει μία βράση προσθέτετε τον τραχανά. Σβήνετε το μάτι και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα το μίγμα, μέχρι να δέσεικαι να γίνει σαν σφικτή κρέμα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε το τυρί ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ζεσταθεί και μείνει πάνω στο σύρμα. Μοιράζετε το μίγμα σε 8 – 10 βουτυρωμένες ατομικές φορμίτσες για ταρτάκια. Για ευκολία στο ξεφορμάρισμα στρώνετε μια βρεγμένη λαδόκολα μέσα στην φόρμα. Για να απλώσετε ομοιόμορφα το μίγμα μέσα στις φορμίτσες βουτάτε ένα κουταλάκι σε νερό και με το πίσω μέρος πιέζετε το μίγμα να πάει ομοιόμορφα παντού και να σηκωθεί λίγο στα πλάγια για να έχει βάθος να κρατήσει τα υλικά της γέμισης. Ψήνετε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν. Προτάσεις για γέμιση:• Αβγοτάραχο σε φετούλες με φέτες λεμονιού.• Μπριάμ σε μικρά κομματάκια.• Κυβάκια φρέσκιας τομάτας καλά στραγγισμένα με τυρί φέτα, σοταρισμένες ροδέλες κρεμμυδιού ή ωμές με 2 αντσούγιες, λίγη κάπαρη και μαϊντανό ψιλοκομμένο.• Τόνο με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο. 2 – 3 λουκάνικα κοκτέιλ με μουστάρδα και ροδέλες αγγουράκι τουρσί.• Τυρί ροκφόρ χτυπημένο με λίγη ξινή κρέμα γάλακτος και ένα φυλλαράκι δυόσμο.