Σάμαλι
Μέτρια, >60'
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονσέρβα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το μέλι και το ροκφόρ τεμαχισμένο, μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ανακατεύουμε με το αλεύρι και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22 εκ. και απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε χαράξει ελαφρώς σε φέτες στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 150ºC.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα