Ab logo
  • Σάμαλι

Σάμαλι

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Σάμαλι
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
8 μερίδες
  • 360 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 15 γρ. κανέλα
  • 130 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 450 γρ. νερό (για το σιρόπι)
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη (για το σιρόπι)
  • 360 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 8 αβγά
  • 15 γρ. κανέλα
  • 130 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 450 γρ. νερό (για το σιρόπι)
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη (για το σιρόπι)

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη προσθέτοντας ένα-ένα τα αβγά έως ότου γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC για μία ώρα περίπου. Όταν βγει από το φούρνο και κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε σε κομμάτια. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Το σιροπιάζουμε όταν το σιρόπι είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Υλικά για 8 άτομα

ΑΒ Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
600 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ 1 KG
1 κιλ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
35 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Νερό Φυσικό Επιτραπέζιο 500ml
500 ml

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
ΑΒ Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
1 κιλ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • household-basket.external.861a8d38.svg
0
80
Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
ΑΒ Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
6 τεμ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
2
49
Γλυκόζη Βάζο 400g
ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ Γλυκόζη Βάζο 400g
400 γρ
2
84