Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑχλαδόπιτα με σοκολάτα
Ab logo
  • Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Αχλαδόπιτα με σοκολάτα
Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 αχλάδια
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 60 γρ. φιστίκι Aιγίνης (ψύχα)
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αβγά
  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 3 αχλάδια
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα κάρδαμο
  • 60 γρ. φιστίκι Aιγίνης (ψύχα)
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, τα φιστίκια, το ξύσμα λεμονιού και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μισό μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. Απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε σκουπίσει με απορροφητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Μοσχοκάρυδο  40g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511