Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
Μέτρια, >60'
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε το συκώτι για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μπαχαρικά. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά επιπλέον και καραμελώνετε τα κρεμμύδια.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για να αρχίσει να λιώνει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαλακώσουν δίχως να μαυρίσουν. Τα σβήνετε με το μπαλσάμικο. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να ποτίσουν μέσα στην καραμέλα για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι καθαρό λιώνετε το βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να μην μαυρίσει. Σοτάρετε τις φέτες των μήλων ελαφρά και από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε στο πιάτο τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Από πάνω βάζετε το συκώτι και στην άκρη στρώνετε τις φέτες των μήλων.
TIPs To συκώτι είναι μια γεύση από αυτές που ή αρέσουν ή δεν αρέσουν καθόλου. Η ιδιαίτερη μυρωδιά του δεν ενοχλεί αυτούς που το αγαπούν. Για τους άλλους που θέλουν αυτή την μυρωδιά πιο ήπια συνηθίζεται να αφήνουν το συκώτι μέσα σε γάλα ή μέσα σε νερό με ξίδι για καμιά ώρα. Ένας ακόμη πιο ήπιος τρόπος όσον αφορά τη γεύση και τη μυρωδιά του συκωτιού είναι να τηγανιστεί αλευρωμένο. Τότε το κόβετε και σε μικρά κομματάκια. Το κρεμμύδι σε όλες τις
συνταγές είναι το καλύτερό του ταίρι.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα