Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον τραχανά, το αβγό, τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Πλάθετε με το μίγμα περίπου 18-20 κεφτέδες και τους αφήνετε στο ψυγείο σε μονή σειρά για να σφίξουν. Αλευρώνετε του κεφτέδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει τηγανίζετε τους κεφτέδες, γυρίζοντάς τους κάθε τόσο για να μην καίγονται. Αλλάζετε το ελαιόλαδο.Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε καινούργιο λάδι κα συμπληρώνετετο τηγάνισμα με τους υπόλοιπους. Αφήνετε τους κεφτέδες πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι τους και τους σερβίρετε ζεστούς.