Ab logo
  • Κεφτέδες

Κεφτέδες

από Βίκυ Σμυρλή
Κεφτέδες
Εύκολη
31'- 60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 100 γρ. τραχανά ξινό μουλιασμένο σε νερό
  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του τσαγιού ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 100 γρ. τραχανά ξινό μουλιασμένο σε νερό
  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του τσαγιού ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον τραχανά, το αβγό, τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Πλάθετε με το μίγμα περίπου 18-20 κεφτέδες και τους αφήνετε στο ψυγείο σε μονή σειρά για να σφίξουν. Αλευρώνετε του κεφτέδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει τηγανίζετε τους κεφτέδες, γυρίζοντάς τους κάθε τόσο για να μην καίγονται. Αλλάζετε το ελαιόλαδο.Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε καινούργιο λάδι κα συμπληρώνετετο τηγάνισμα με τους υπόλοιπους. Αφήνετε τους κεφτέδες πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι τους και τους σερβίρετε ζεστούς.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
BBQ
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Δυόσμος Σκαφάκι 25g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133875
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248