Μοσχάρι γεμιστό με γραβιέρα Αμφιλοχίας και γλασαρισμένη σάλτσα κρασιού
Δύσκολη, >60'
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το σύγκλινο να σοταριστεί μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, ρίχνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί για 10 με 15 λεπτά, γυρνώντας το απ’ όλες τις πλευρές για να ροδίσει. Έπειτα, το μεταφέρουμε σε μια γάστρα, μαζί με το σύγκλινο το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε, σοτάροντας στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν αρκετά.
Ρίχνουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι καλά, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 150ºC για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα τελευταία 12 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας για να ροδίσει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι αρωματικό μπασμάτι ή με βραστές πατατούλες βουτύρου.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα