Τηγανιά με λουκάνικο, πράσα και φέτα
Μέτρια, 1'- 30'
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και την ψίχα από τα λουκάνικα (χωρίς το εξωτερικό έντερο) ή το παστό κομμένο σε κυβάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι να σοταριστεί και να γυαλίσει. Τέλος, σβήνουμε με το μισό κρασί και το αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και το άλλο μισό κρασί. Ανακατεύουμε συνεχώς και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά. Ρίχνουμε έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και τα τοματίνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά ενώ είναι ακόμα ζουμερό και προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα