Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜαυρομάτικα με σπανάκι
Ab logo
  • Μαυρομάτικα με σπανάκι

Μαυρομάτικα με σπανάκι

από Βίκυ Σμυρλή
Μαυρομάτικα με σπανάκι
Μέτρια
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών βιολογικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 2 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών βιολογικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βράζετε τα φασόλια για περίπου 30-35 λεπτά που να κρατάνε λίγο και τα στραγγίζετε. Πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε νερό που βράζει για 3΄και το κρατάτε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ροδέλες καρότου και τέλος το σπανάκι και τα σοτάρετε όλα μαζί. Διαλύετε τον κύβο λαχανικών μέσα στο νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με τα τοματάκια και τα μαυρομάτικα. Ρίχνετε αλάτι και σιγοβράζετε το φαγητό για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει τα καρότα και έχει δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα